PRZYJĘCIE WESELNE

przystawka

  • - szynka nadziewana pastą serowo-chrzanową

obiad

  • - zupa cebulowa z grzankami
  • - filety z kurczaka w sosie kurkowym
  • - pieczeń wieprzowa w sosie z zielonego pieprzu
  • - roladki wołowe w sosie własnym
  • - ziemniaki zapiekane z masłem czosnkowym
  • - kluski śląskie
  • - zestaw surówek (modra kapusta, por z majonezem, marchew z ananasem)

deser

  • - brzoskwinie z mascarpone i frużeliną wiśniową

drugie danie gorące

  • - krem z brokułów z groszkiem ptysiowym

trzecie danie gorące

  • - wołowina po burgundzku
  • - kluski gnocchi
  • - mix sałat z dressingiem ziołowym

czwarte danie gorące

  • - mintaj z warzywami w papilotach
  • - sos bazyliowy

piąte danie gorące

  • - barszcz czerwony z uszkami z mięsem

zimna płyta

  • - mięsa pieczone: karkówka w miodzie, indyk nadziewany suszonymi pomidorami, polędwiczki wieprzowe z kaparami, kurczak nadziewany brokułami
  • - wędliny: szynka wiejska, kabanosy suszone, salami, polędwica drobiowa, krakowska sucha, polędwica sopocka
  • - schab w galarecie nadziewany suszonymi śliwkami
  • - śledź w sosie musztardowym
  • - śledź w oleju po staropolsku
  • - mini galaretki z golonek
  • - jajka z łososiem wędzonym
  • - sałatka z kurczaka wędzonego
  • - sałatka holenderska z szynką i żółtym serem
  • - dodatki konserwowe: ogórek, papryka, pieczarki
  • - chrzan, masło, pieczywo

napoje chłodzące

  • - coca-cola
  • - woda mineralna
  • - soki 100% (pomarańcza, czarna porzeczka, jabłko)

napoje gorące

  • - kawa rozpuszczalna, kawa parzona
  • - herbaty (owocowa, earl grey, tradycyjna czarna)
  • - dodatki: mleko, cukier, cytryna

ciasta

  • - sernik wiedeński
  • - makowa rolada
  • - jabłecznik z cynamonem