PRZYJĘCIE KOMUNIJNE - PLENER

PRZYSTAWKA

  • - pomidory z mozzarellą i świeżą bazylią z dressingiem ziołowym

OBIAD

  • - rosół z płatkami kurczaka
  • - polędwiczki wieprzowe w świeżych podgrzybkach
  • - pieczeń wieprzowa w sosie z zielonego pieprzu
  • - ziemniaki zapiekane z masłem czosnkowym
  • - kluski śląskie
  • - zestaw surówek (modra kapusta, por z majonezem, marchew z ananasem)

DESER

  • - mix owocowy z sosem żurawinowym

GRILL

  • - warkocze z karkówki z zalewy paprykowej
  • - filet z kurczaka w ziołach prowansalskich
  • - szaszłyki warzywne
  • - boczek wędzony
  • - łosoś z zalewy ziołowo-cytrynowej

DODATKI

  • - sałatka grecka z fetą
  • - sałatka ziemniaczana z jajkiem i szczypiorem
  • - pieczywo, ketchup, musztarda, sos czosnkowy

ZIMNA PŁYTA

  • - koreczki 3 rodzaje ( łosoś, salami, serowe)
  • - śledź w sosie musztardowym
  • - śledź w oleju po staropolsku
  • - sałatka z kurczaka wędzonego
  • - dodatki konserwowe: ogórek, papryka, pieczarki
  • - chrzan, masło, pieczywo

NAPOJE CHŁODZĄCE

  • - coca-cola
  • - woda mineralna
  • - soki 100% (pomarańcza, czarna porzeczka, jabłko)

NAPOJE GORĄCE

  • - kawa rozpuszczalna, kawa parzona
  • - herbaty (owocowa, earl grey, tradycyjna czarna)
  • - dodatki: mleko, cukier, cytryna

CIASTA

  • - sernik wiedeński
  • - makowa rolada
  • - jabłecznik z cynamonem