PRZYJĘCIE WESELNE - PLENEROWE

PRZYSTAWKA

  • - pasztet z dziczyzną z żurawiną i suszonymi pomidorami

OBIAD

  • - zupa minestrone
  • - filety z kurczaka w sosie kurkowym
  • - polędwiczki wieprzowe nadziewane szparagami
  • - karkówka w majeranku w sosie własnym
  • - ziemniaki zapiekane z masłem czosnkowym
  • - kluski śląskie
  • - zestaw surówek (modra kapusta, por z majonezem, marchew z ananasem)

DESER

  • - szarlotka na ciepło z polewą karmelową

GRILL

  • - warkocze z karkówki z zalewy paprykowej
  • - filet z kurczaka w ziołach prowansalskich
  • - szaszłyki warzywne
  • - boczek wędzony
  • - łosoś z zalewy ziołowo-cytrynowej

DODATKI

  • - sałatka grecka z fetą
  • - sałatka ziemniaczana z jajkiem i szczypiorem
  • - pieczywo, ketchup, musztarda, sos czosnkowy

DODATKOWE DANIA GORĄCE

  • - żur staropolski z białą kiełbasą i jajkiem
  • - pieczony udziec wieprzowy z ćwikłą z chrzanem

PRZYJĘCIE WESELNE - PLENEROWE

  • - schab wędzony z żebrami
  • - kabanosy suszone
  • - karkówka pieczona w majeranku
  • - szynka pieczona – udziec
  • - smalec wiejski ze skwarkami
  • - śledzie w zalewie korzennej
  • - śledzie marynowane w cebulce
  • - salceson królewski
  • - ogórki kiszone
  • - chleb biesiadny

NAPOJE CHŁODZĄCE

  • - coca-cola
  • - woda mineralna
  • - soki 100% (pomarańcza, czarna porzeczka, jabłko)

NAPOJE GORĄCE

  • - kawa rozpuszczalna, kawa parzona
  • - herbaty (owocowa, earl grey, tradycyjna czarna)
  • - dodatki: mleko, cukier, cytryna

CIASTA

  • - sernik wiedeński
  • - makowa rolada
  • - jabłecznik z cynamonem