PRZYJĘCIE WESELNE - PLENEROWE
PRZYSTAWKA
- - pasztet z dziczyzną z żurawiną i suszonymi pomidorami
OBIAD
- - zupa minestrone
- - filety z kurczaka w sosie kurkowym
- - polędwiczki wieprzowe nadziewane szparagami
- - karkówka w majeranku w sosie własnym
- - ziemniaki zapiekane z masłem czosnkowym
- - kluski śląskie
- - zestaw surówek (modra kapusta, por z majonezem, marchew z ananasem)
DESER
- - szarlotka na ciepło z polewą karmelową
GRILL
- - warkocze z karkówki z zalewy paprykowej
- - filet z kurczaka w ziołach prowansalskich
- - szaszłyki warzywne
- - boczek wędzony
- - łosoś z zalewy ziołowo-cytrynowej
DODATKI
- - sałatka grecka z fetą
- - sałatka ziemniaczana z jajkiem i szczypiorem
- - pieczywo, ketchup, musztarda, sos czosnkowy
DODATKOWE DANIA GORĄCE
- - żur staropolski z białą kiełbasą i jajkiem
- - pieczony udziec wieprzowy z ćwikłą z chrzanem
PRZYJĘCIE WESELNE - PLENEROWE
- - schab wędzony z żebrami
- - kabanosy suszone
- - karkówka pieczona w majeranku
- - szynka pieczona – udziec
- - smalec wiejski ze skwarkami
- - śledzie w zalewie korzennej
- - śledzie marynowane w cebulce
- - salceson królewski
- - ogórki kiszone
- - chleb biesiadny
NAPOJE CHŁODZĄCE
- - coca-cola
- - woda mineralna
- - soki 100% (pomarańcza, czarna porzeczka, jabłko)
NAPOJE GORĄCE
- - kawa rozpuszczalna, kawa parzona
- - herbaty (owocowa, earl grey, tradycyjna czarna)
- - dodatki: mleko, cukier, cytryna
CIASTA
- - sernik wiedeński
- - makowa rolada
- - jabłecznik z cynamonem